Heipsis vaan kaikille!

Toivottavasti viikko on mennyt mukavasti. Ensinnäkin viime postaukseeni viitaten: En ole raskaana. Menkat alkoivat 7 päivää myöhässä. Todella erikoista, mutta ilmeisesti kroppa oli jostain syystä hieman sekaisin. Nyt toivotaan, että kierto olisi normalisoitunut. Minua pelotti se, että mies siirtäisi meidän yrittämistä eteenpäin, niin kuin on aiemmin käynyt, mutta hänen sanansa piti ja nyt on vauvan yrittäminen alkanut. Olen tässä jo jonkin aikaa käyttänyt erilaisia applikaatiota, joilla voi seurata omaa kiertoaan. Tämä postaus käsitteleekin noita applikaatioita ja omia kokemuksia niistä.

Minulla on tällä hetkellä puhelimessa 4 applikaatiota kiertoon liittyen: Periodtracker, Kuukautispäiväkirja, WomanLog sekä Ovia. Näistä 3 ensimmäistä on todella samantyylisiä. Niissä on kalenteri, johon merkitään kiertopäivät ja joka arvioi näiden perusteella seuraavien kuukautisten alun sekä ovulaatiopäivän. Tässä kuvakaappaukset näistä applikaatioista ja nopeat arvostelut:

 

Periodtracker

pdtracker.jpg

Tämä oli alunperin suosikkini näistä applikaatioista (ennen kuin löysin Ovian!). PeriodTrackes on suht selkeä ja helppokäyttöinen. Käytössä olen kuitenkin huomannut, että tämän sovelluksen suuri ongelma on siinä, että minulle applikaatio arvioi väärin kuukautisten alkupäivän ja ovulaatiopäivän. Se arvioi molemmat paljon aikaisempaan, kun ne oikeasti ovat. Siksi en voi suositelle tätä sovellusta kellekään.

 

WomanLog

womanlog.jpg

Tämä applikaatio on suht selkeä kalenterin puolelta, mutta merkintöjä on mielestäni hankala tehdä. Jotenkin sekava. Kuukautispäivät ja ovulaation se kuitenkin arvio aika nappiin.

 

Kuukautispäiväkirja

kkpvkirja.jpg

Tämä on aika sekava ja tökkivä, mutta antaa samat päivä arviot kuin WomanLog, joten arvioi aika hyvin ovulaation ja kuukautispäivän alun. Kuukautispäivän alkua ei kuitenkaan näytetä kalenterinäkymällä, joka on mielestäni typerää. Pitää mennä erilliselle sivulle, jossa kerrotaan seuraavien kuukautisten arvioitu ajankohta.

 

Ovia

ovia.jpg

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä: Ovia! Selkeästi paras applikaatio mielestäni. Annoin tälle 5 tähteä AppStoressa. Itseasiassa olisin jo poistanut toiset applikaatiot ja ruvennut käyttämään pelkästään tätä, jollen haluaisi vähän aluksi vertailla applikaatioiden antamia ovulaatiopäiviä. Ihmiskeho ei ole mikään kone, joten ei applikaatio voi täysin varmaksi veikata ovisajankohtaa kuitenkaan. Parhaiten oviksen tuntee seuraamalla itse kehoaan ja mittaamalla kehon lämpötiloja. Olen näin tehnytkin ja Ovian applikaatioon dataa on helppo syöttää. Ovia myös ilmoitti samat päivät kuin WomanLog ja Kuukautispäiväkirja. Uskon siis, että nuo ovat aika hyviä veikkauksia. Ja huomasinkin, että eilen oli ovikseen viittavia oireita. Sovellukset toki arvioivat oviksen vasta lauantaille, mutta kun miettii, että Periodtracker väitti Oviksen olevan jo 8 päivä niin lähemmäksi muut pääsivät. Ovia on mielestäni ihanan selkeä ja helppo käytää. Siellä on myös paljon hyviä vinkkejä resepteistä muihin käytännön asioihin. Suosittelen lämpimästi!

Onnea kaikille vauvakuumeilijoille! Päivittelen missä mennään, kun on aika tehdä testejä :)

Hyvää viikonloppua!

E.