Vitsi aika rientää. Kohta onkin jo kesäkuu. Niille, jotka eivät ole lukeneet kauheasti aikaisempia postauksia niin kesäkuu on meille mielenkiintoinen kuukausi. Olemme jo ennalta sopineet, että aloitamme yrittämisen kesäkuussa. Minulla on ollut vauvakuumetta jo pidemmän aikaa, mutta mieheni on hieman varovaisempi. Häntä vähän pelottaa ajatus isäksi tulemisesta, vaikka lapsia haluaakin. Kyllähän minuakin ajatus jännittää, mutta myös innostaa todella paljon. Kesäkuussa meidän oli myös aikeissa päättää tulevaisuudesta tarkemmin; tarkemmin siitä jäämmekö Suomeen vai lähdemmekö takaisin Ausseihin. No nyt sen suhteen asiat ovat hieman muuttuneet. Emme voi tehdä päätöstä vielä kesäkuussa, sillä mieheni haki yhteen koulutusohjelmaan Suomeen, jos hän pääsee sinne, jäämme Suomeen. Tulokset hän saa vasta heinäkuun alussa. Muutto olisi siinä tapauksessa kuitenkin edessä, sillä koulutus ohjelma on Tampereella ei Helsingissä. Jännät paikat siis! Olen asunut itse aiemmin Tampereella ja se on kiva kaupunki, mutta on se silti hieman outoa muuttaa takaisin Hämeeseen, koska Helsingissä on työ, perhe ja kaverit (ei tässä tärkeysjärjestyksessä). Onneksi välimatka ei ole pitkä ja ostamme varmaan auton, jos lähtö tulee. Pystyy sitten helpommin reissaamaan edestakaisin.

Vauvan yrittämisestä haluan sen verran sanoa, että olen tosiaan jo pitkään haaveillut vauvasta. Mitä lähemmäksi kesäkuu tulee, sitä enemmän luen ja tutkailen aiheeseen liittyv iä artikkeleita netistä. Olen käynyt läpi kymmenittäin YouTube-videoita, blogeja ja keskusteluja plussaamisesta ja yrittämisestä. Olen jo aloittanut foolihapporavintolisän käyttämisen. Foolihappo on todella tärkeää raskauden aikana ja sen ottaminen kannattaa aloittaa jo muutama kuukausi ennen raskautumista. Olen myös aloittanut omega 3:sen, D-vitamiinien ja rautatablettien syömisen. Toki yritän pääsääntöisesti saada näitä asioita ruokavaliota parantamalla, mutta minulla on huono hemoglobiinitaso ollut aina. Rautatablettien otto on minulle siis erityisen tärkeää. Vaikka kuinka hyvin söisin, en pelkällä ruokavaliolla saa nostettua hemoglobiinitasoani kauhean korkeaksi.Yritän myös vähentää koffeiinin saantia. Juon töissä paljon kahvia, joten vaikeinta tulee olemaan muuttaa tuota tottumusta. Pitäisi löytää joku terveellinen korvike kahville. Olen kuullut, että yrttiteetäkään ei saa raskaana juoda, eikä vadelmateetä. Pitää ottaa selvää, mikä tee olisi turvallinen ja hyvä vaihtoehto. Antakaa toki vinkkejä kommenttikentässä, jos teillä on jotain ideoita :).

Seuraavan päivityksen teen varmaan vasta kesäkuun puolella, jollei jotain mielenkiintoista tapahdu. Tulevana viikonloppuna on ainakin äitienpäivä. Aiotaan mennä perheen voimin lounaalle. Toivottavasti aurinko paistaa niin voisi myös nauttia vähän ulkoilusta.

Mukavaa viikonjatkoa kaikille!

Terkuin

E.

 

Ps. liityin Blogiloviniin. Blogilista ilmeisesti lopettaa, joten ajattelin tutustua tähän sivuun tarkemmin :). Jos olet siellä, voit seurata blogiani tätä kautta:Follow my blog with Bloglovin