Olen miettinyt jo pidemmän aikaa blogin aloittamista. Olen aikaisemmin kirjoittanut blogeja, mutta päivitys on jäänyt vähäisemmäksi ja blogien aiheet ovat olleet aika vaihtelevia. Nyt ajattelin kunnostautua ja aloittaa aktiivisemman bloggailun. Kirjoittaminen on myös terapeuttista ja on kiva purkaa omia tunteita ja ajatuksia sanoiksi.

Blogi on näin aluksi ainakin anonyymi. En siis aio laittaa kuvia, jossa blogissa mainitut henkilöt olisivat tunnistettavissa. Blogissa käsittelen sen verran avoimesti omaa elämäntilannetta, etten ainakaan näin aluksi halua paljastaa henkilöllisyyttäni. Blogin kuvat ovat kuitenkin kaikki itse ottamiani otsikkokuvaa myöten.

Blogini tulee käsittelemään monikulttuurista parisuhdetta. Aivomieheni on Australiasta kotoisin ja vaikka Suomi ja Australia ovat molemmat länsimaalaisessa kulttuuripiirissä, on paljon erojakin, joista joskus aiheutuu koomisia tilanteita. Myös kielimuuri aiheuttaa pulmia arjessa. Puhun sujuvasti englantia, mutta ei se minun äidinkieleni ole, joten suhde on välillä epätasa-arvoinen siinä mielessä, että mieheni voi käyttää äidinkieltään, kun minä taas käytän vierasta kieltä. Varsinkin tunneasioista on vaikeampi keskustella muulla kuin omalla äidinkielellään.

Syy blogin perustamiseen on se, että ensinnäkin pidän kirjoittamisesta ja toisennakin se, että omista kokemuksistani voi olla apua jollekin, joka harkitsee monikulttuurista parisuhdetta. Haluaisin myös mielelläni tutustua muihin, jotka ovat samassa elämän tilanteessa kanssani, joten ottakaa rohkeasti yhteyttä. Minulle voi myös lähettää kysymyksiä ja mielelläni blogissa vastailen teitä askarruttaviin asioihin.

Antoisia lukuhetkiä ja mukavaa talvenjatkoa kaikille (tai kesää niille, jotka lukevat tätä Eteläiseltä pallonpuoliskolta :)).

Terkuin,

E.